A Christmas Carol (2009)

4

Craciunul se apropie cu pasi repezi si chiar daca suntem abia in luna noiembrie deja se simte aerul de sarbatoare. Tot in aceasta perioada apar si la cinematografe tot felul de filme cu si despre sarbatorile de iarna. Dar daca si voua vi s-a luat de filme cu mosi craciuni, cadouri si copii, atunci va propun o poveste mai clasica.

Sigur ati mai auzit de batranul cel rau si zgarcit care este vizitat de trei spirite in seara de Craciun. A aparut in ecranizari Disney si s-au facut tot felul de referinte in desene animate, sigur nu va este nefamiliara. Povestea originala a fost scris de Charles Dickens si iata ca a aparut anul acesta inca o adaptare, de data asta o fantastica animatie 3d in care-l intalnim pe Jim Carrey, Garry Oldman si Robin Wright Penn, in varianta animata desigur. christmas carol jimcarrey A Christmas Carol (2009)

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) este un afacerist batran si foarte zgarcit care uraste Craciunul si tot ce implica el. Colindele, sarbatorea in familie, copiii care se distreaza si bineinteles zilele libere care trebuie acrodate angajatilor sai sunt doar cateva din lucrurile pe care batranul le detesta. In Noaptea de Ajun insa, Ebenezer este vizitat de trei spirite care incearca sa-i schimbe parerea despre Craciun si sa-l faca sa devina un om mai bun. Spiritul trecutului il duce pe Scrooge intr-o calatorie spre vremurile apuse amintindu-i de sarbatorile din orasul sau natal. Spiritul din prezent ii arata batranului cum diversi cunoscuti ai sai petrec ziua de 25 Decembrie. Daca primele doua spirite erau pline de bunatate si voiosie, al treilea, spiritul viitorului, este cat se poate de inspaimantator si ii arata lui Ebenezer consecintele faptelor sale. 00028233 A Christmas Carol (2009)

Scrooge are o revelatie a doua zi, de Craciun, iar in sufletul sau are loc o schimbare dramatica si ajunge sa cunosca adevarata magie a sarbatorilor. A Christmas Carol ne indeamna sa devenim mai buni si mai altruisti, nu numai de Craciun, dar tot timpul anului. Elementele 3d sunt cu adevarat spectaculoase si chiar iti dau impresia ca te afli si tu alaturi de Ebenezer in calatoria sa prin timp. Jim Carrey se intrece pe sine in acest film, interpretand atat personajul principal, cat si fantomele de Craciun.

Per total A Christmas Carol este un film incantator pentru toata familia din care ar trebui sa tragem cu totii concluzii. Va invit asadar iarna asta sa va delectati cu o poveste clasica.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.