7 filme de văzut în noaptea de Halloween

8

Pentru că astă-seară este Halloween-ul, celebra sărbătoare a americanilor care a fost preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, m-am gândit să vă recomand şapte filme pe care le puteţi urmări cu această ocazie. Trebuie să menţionez că topul este personal, iar filmele sunt ordonate după ani, de la cel mai vechi până la cel mai nou. Să începem, zic!

7. The Exorcist (1973)

Am văzut prima oară “The Exorcist” la vârsta de 12 sau 13 ani şi am rămas marcată. După aproape 9 ani, încă pot să mai susţin că mă sperie al dracului de tare. Ştiu că e puţin probabil să existe multe persoane care să nu-l fi văzut până acum, însă e o producţie ce merge văzută şi revăzută de câte ori doriţi.

30vzr52 7 filme de văzut în noaptea de Halloween

6. The Shining (1980)

Poate unul dintre cele mai apreciate filme ale lui Stanley Kubrick şi printre puţinele pelicule vechi apreciate de mine :D. Jack Nicholson joacă extraordinar iar scenariul a fost scris după un roman de Stephen King. “The Shining” spune povestea unei familii care primeşte în grijă, pe timpul iernii, un hotel izolat într-o zonă montană. La puţin timp, fiul, Danny, are viziuni despre trecutul hotelului iar tatăl său începe treptat să înnebunească din cauza fantomelor şi a izolării.

the20shining20pdvd 008 7 filme de văzut în noaptea de Halloween

5. Sleepy Hollow (1999)

Sigur ştiţi această peliculă! Doar îi are în distribuţie pe Johnny Depp şi Christina Ricci. În plus, “Sleppy Hollow” este cunoscut în limba română sub numele de “Legenda călăreţului fără cap”. A fost regizat de Tim Burton şi este unul dintre cele mai apreciate horror-uri. Johnny Depp este încântător ca-ntotdeauna, iar povestea una potrivită pentru o seară “liniştită” de Halloween. Să nu vă temeţi! Depp is there to save you! 😛

sleepy hollow johnny depp christina ricci 7 filme de văzut în noaptea de Halloween

4. Jeepers Creepers (2001)

Poate nu este o capodoperă cinematografică, dar, după mine, “Jeepers Creepers” rămâne un film de referinţă în lumea horror-urilor. Când zic asta mă refer la prima parte, din 2001, pentru că cea de-a doua, din 2003, nu mi s-a mai părut la fel de inspirată. Din câte am înţeles se pregăteşte şi o a treia parte ce se va numi “Jeepers Creepers 3: The Creeper Walks Among Us” şi care este programată să apară undeva prin 2011.

photo 22 hires 7 filme de văzut în noaptea de Halloween

3. The Exorcism of Emily Rose (2005)

O producţie, după părerea mea, realizată cu foarte mult bun simţ şi suficient de înspăimântătoare pentru a se afla în acest top. Pentru că mi-a plăcut şi coloana sonoră, şi ideea în sine şi modul în care au jucat actorii. Un film care te face să îţi pui nişte întrebări la final şi să te îndoieşti poate de unele convingeri.

emily 7 filme de văzut în noaptea de Halloween

2. Dead Silence (2007)

Un film pe care nu l-am descoperit de foarte mult timp, dar care mi-a lăsat o impresie plăcută pentru un horror aproximativ nou. Surpriza a venit din partea lui Ryan Kwanten, fratele lui Sookie Stackhouse în serialul “True Blood”, care s-a descurcat mai bine decât mă aşteptam. În ceea ce priveşte povestea, mi s-a părut suficient de originală (aici aş putea adăuga că îmi aminteşte de “Child’s Play” cu celebra păpuşă Chucky) pentru anul 2007. În altă ordine de idei, decât să scriu despre “The Ring“, am preferat să vin totuşi cu ceva mai neaşteptat.

dead silence 2 7 filme de văzut în noaptea de Halloween

1. Trick ‘r Treat (2008)

La final, am pentru voi o peliculă foarte dragă mie, care se potriveşte perfect cu tema articolului. V-am vorbit despre ea pe la jumătatea lunii octombrie şi revin cu aceeaşi părere: este un film foarte bun de văzut în noaptea de Halloween.

trick r treat baker 7 filme de văzut în noaptea de Halloween

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să vă urez vizionare plăcută şi aştept să-mi spuneţi care ar fi alegerea voastră, în materie de filme, pentru o noapte de Halloween? 😀

8 COMENTARII

  1. “Pandorum”, un film nou, destul de interesant.Nu horror horror dar preety close.
    As alege si Gothika, Down with the deads sau House of Wax.:D

  2. Laid to rest…este un film nou si bunicel cu efecte sonore bune si scene dure de macel..:) nu e de vazut singur la o ora tarzie si cu un sistem bun audio..

  3. La capitolul filme de groaza va mai recomand:
    The descent 2005 ,,30 Days Naigh-2007″,,Tooth & Nail” si ,,Lake Dead” din ciclul After.Dark.HorrorFes 2007 ,,Against the Dark.2009″,Diary Of The Dead 2007,Farm House (2008),Flight Of The Living Dead ,House of the Dead 2.2005, Slither[2006] ,Slaughter 2009 ,Stay Alive .2006,Teth 2007,The Children .2008,The SEAMSTRESS.2009,The THAW.2009,The Tribe 2009,Train 2008., WRONG TURN 1,2,3 ,Wolf Creek (2005),Amusement .2009,DEADGIRLS.2008,Feast 1,2,3……….etc vizionare placuta

  4. mie imi place celai mult filmele de groaza sunt cele mai tari nu am vazut pana acum un film care sa ma tina noaptea treaz daca sti un film anuntama

  5. sunt o fana a filmelor de groaza dar pana acum nu am vazut un film care sa ma tina noaptea treaza daca sti un film anuntama mersi a dar seria twilight mi se pare foarte fain

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.