50/50 (2011)

5

50/50 este un film inspirat după un caz real. Will Reiser, un producător de televiziune, a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu mai mulți ani și a hotărât să scrie un scenariu în care să prezinte cum a decurs bătălia sa cu teribila boală.  A fost și producător la această producție și chiar a avut un rol episodic. Pentru regia filmului a fost ales Jonathan Levine, un tânăr care a devenit cunoscut în anul 2008 după ce a realizat The Wackness, o producție apreciată la mai multe festivaluri.  Rolul principal este interpretat de Joseph Gordon-Levitt (500 Days of Summer, Inception) care a prins acest film cam pe ultima sută de metri. Inițial, personajul principal îi fusese dat lui James McAvoy (The Last King of Scotland, Atonement, The Last Station) care a renunțat în ultima clipă la acest proiect.

50 1 460x246 50/50 (2011)

Adam (Joseph Gordon-Levitt) este un tânăr în vârstă de 27 de ani, cu o viață absolut normală, care într-o zi primește o veste cumplită. Chinuit de dureri de spate, el merge la spital să-și facă niște analize, iar în urma investigațiilor medicii descoperă că suferă de o formă rară de cancer. Doctorul îi spune că șansele sale de supraviețuire sunt de 50 la sută și că el va fi supus unui tratament cu chimioterapie pentru micșorarea tumorii, iar în cazul în care acesta nu va da rezultate atunci va fi nevoie de o intervenție chirurgicală, una cu grad ridicat de risc. Adam trece prin toate stările posibile până ajunge la o depresie cruntă. Noroc că nu este singur în această încercare. Îi sunt alături în cea mai dificilă perioadă a vieții sale cel mai bun prieten, Kyle (Seth Rogen), terapeuta sa, Katherine (Anna Kendrick) și mama sa, Diane (Anjelica Huston).

50 2 460x305 50/50 (2011)

Cei care se așteaptă la o comedie 100 la sută, una la care să râzi să te prăpădești, s-ar putea să fie dezamăgiți. Filmul este în primul rând o dramă, dar are și câteva secvențe amuzante (așa se explică probabil prezența lui Seth Rogen în distribuție).  Este ușor lacrimogen spre final, destul de previzibil în ceea ce privește desfășurarea acțiunii, dar poate constitui un exemplu pentru cei care trec prin situații similare. Poate nu este totul pierdut dacă te lupți până la capăt, cam așa s-ar putea interpreta mesajul filmului.

Vizionați trailer:

5 COMENTARII

  1. Mie personal imi place de Seth Rogen, are un fler si o carisma, si un amuzament aparte. Face pe prostu de minune.

  2. […] Artist Bridesmaids 50/50 Midnight in Paris My Week with […]

  3. […] de Rian Johnson (The Brothers Bloom), ii are in rolurile principale pe Joseph Gordon-Levitt (50/50) si Bruce Willis (Sin City). Actiunea se desfasoara intr-o lume in care exista calatoria in timp, […]

  4. […] 10. Joseph Gordon-Levitt- 50/50 (2011) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.