5 bad mother-f**kers

6
Orice film de acţiune are nevoie şi de cel puţin un actor care să te facă să-ţi doreşti să nu-l ratezi. Exploziile, urmăririle sau împuşcăturile nu au niciun farmec dacă nu există şi un dram de umor în toată acţiunea şi un regizor care să ştie să profite de tot acest ansamblu. Iar acum, iată că a sosit timpul ca şi FILMETARI să le acorde o atenţie deosebită celor care fac femeile să viseze şi bărbaţii invidioşi.
bad 5 bad mother f**kers
Nu există un prototip ideal al eroului de acţiune, însă unii actori, pur şi simplu, sunt făcuţi pentru asta şi aduc bani buni studiourilor de producţie, companiilor de distribuţie şi cinematografelor. Cu toate acestea, ei rareori intră în atenţia academicienilor, cu ocazia Oscarurilor. Dar… ce mai contează când pentru rolul dintr-un film primeşti de la 20 de milioane de dolari în sus!
Aşadar pregăteşte-te pentru topul celor mai buni 5 mother-fu*ker-i, aşa cum îl vede saramon.

Samuel L. Jackson

1. Prima poziţia în acest clasament este ocupată de cel pentru care parcă s-a inventat acest termen. I se potriveşte atât de bine, încât este primul lucru la care te gândeşti când rosteşti acest cuvânt.
samuelljackson 5 bad mother f**kers
Iar replica sa din filmul lui Tarantino, Pulp Fiction, a devenit una cunoscută de toţi fanii filmelor de acţiune:

“Now give me back my wallet.”
“Which one is it?”
“It’s the one that says bad mother fucker on it.”

Samuel L. Jackson joacă în filme din 1972 şi, prin atitudinea sa şi look-ul de bad guy, încă mai este în stare să intimideze pe mulţi dintre tinerii actori.

Bruce Willis

2. Bruce Willis a ştiut dintotdeauna să facă spectacol. Serialul Moonlighting (cunoscut la noi sub denumirea de Maddie şi David) i-a pus în evidenţă latura sa funny. Iar Die Hard, Die Hard II, Pulp Fiction, The Fifth Element, Armageddon, Apocalypse, Sin City… (să mai continuu?) l-au transformat într-unul dintre cei mai iubiţi actori ai tuturor timpurilor.
bruce 5 bad mother f**kers
Replica favorită: Harry Stamper [Armageddon] :

“And this is the best that you c – that the-the government, the *U.S. government* can come up with? I mean, you-you’re NASA for cryin’ out loud, you put a man on the moon, you’re geniuses! You-you’re the guys that think this shit up! I’m sure you got a team of men sitting around somewhere right now just thinking shit up and somebody backing them up! You’re telling me you don’t have a backup plan, that these eight boy scouts right here, that is the world’s hope, that’s what you’re telling me?”

Arnold Schwarzenegger

3. Arnold Schwarzenegger a schimbat modul în care trebuie să arate eroul unui film de acţiune. A fascinat o mulţime de puşti pe la începutul anilor 90, iar seria Terminator i-a dat dreptul de a figura pe această listă.
arnold schwarzenegger body building 5 bad mother f**kers
Replica prin care-l recunoşti:

„I’ll be back!”

Keannu Reeves

4. Keannu Reeves a adus cu el generaţia Matrix. Însă până la Matrix, l-am văzut în Devil’s Advocate şi m-a convins că poate fi mai mult decât Neo. A mai apărut, printre altele, şi în Constantine, Street Kings, iar pentru anul viitor pregăteşte Stompanato (după cum se zvoneşte), dar Reeves va rămâne cel care l-a adus în vieţile noastre pe Matrix.
the matrix reloaded 4 keanu reeves neo 5 bad mother f**kers

Trinity: “Neo… nobody has ever done this before.”
Neo: “That’s why it’s going to work.”

Will Smith

5. Will Smith înseamnă acţiune şi umor. Michael Bay făcea în 1995 Bad Boys, iar odată cu acest film Will Smith n-a mai putut fi numit un simplu comediant. Şi cu toate că scenariul filmului n-a fost unul foarte reuşit, Will Smith şi Martin Lawrence au dovedit că talentul lor nu stă numai în replicile spuse. Mai apoi, Independence Day, Men In Black şi Wild Wild West i-au consolidat poziţia la Hollywood, i-au adus câteva zeci de milioane bune de dolari în cont şi l-au transformat într-un nume de referinţă pentru industria cinematografică, în general, şi pentru filmele de acţiune, în special.
will 5 bad mother f**kers

Kevin Brown/K: “Why don’t you go get me some coffee?”
Agent J: “Oh, yeah sure, How do ya take it? Black? Couple cubes of kiss-my-ass?”

Acum hai sa vedem care ar fi si variantele tale!

6 COMENTARII

 1. 1.jason statham
  2.clive owen
  3.nicolas cage (pentru con air si the rock)
  5.john travolta
  6.christian bale

 2. hm…
  1. Hugh Jackman – mai ales ca Wolverine ;p
  2. Gerard Butler – vezi 300
  3. Vin Diesel
  4. Jean Reno – pt Leon si rolurile de politist
  5. Jason Statham – da, omu’ chiar stie sa kick some (autocenzurat)

 3. Cand ma gandesc la Will Smith imi amintesc cel mai repede faza din Independence Day.
  Some guardian:”Do you have a passport”
  Big Willie:”This is my passport”
  sau asa ceva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.