2012 (2009)

29

2012 avea toate sansele in a deveni filmul anului. Il are pe regizorul filmelor “Independence Day” , “Godzilla” si “The Day After Tomorrow”, il are pe John Cusack in distributie, iar trailerul sau ne pregatea pentru filmul cu cele mai tari efecte speciale din istoria filmelor cu dezastre. Nu mi-a placut. Sau mai bine zis, am vazut filme, care implicau dezastre, mult mai bine facute. Mi s-a parut ca producatorii au incercat sa acopere o masa mare de oameni, productia avand: drama, cateva clipe romantice, cateva glume prost puse, niste scene care semanau mai mult a parodie si efecte speciale foarte bine realizate impreunate cu secvente facute in paint de elevi de liceu. Sa va mai spun si ca tine aproape 3 ore? Stiu, voua poate v-a placut. Eu personal ma asteptam la altceva. Il vroiam mai serios, mai scurt, mai putin prostesc, cu mai putine clisee si neprevizibil.

2012 2012 (2009)

Da, povestea este aceeasi din trailer. In decembrie 2012 vine sfarsitul lumii. Eruptiile solare duc la diluarea nucleului Pamantului, iar placile tectonice se topesc si se misca in voia lor. Niste oameni afla de chestia asta si ii anunta pe cei mai puternici oameni ai lumii. Oameni care la randul lor se gandesc sa salveze umanitatea/omenirea. Cum? Dupa modelul “Arca lui Noe”. Si bineinteles ca intre timp trebuie sa fie prezentata si povestea unor oameni obisnuiti care incearca, la randul lor, sa se salveze. John Cusack este un nemuritor (si nu e spoiler). Scapa din eruptii vulcanice, din cutremure puternice, din prapastii, isi tine respiratia sub apa peste 5 minute (in timp ce mai face si efort), urca un munte in 10 secunde si rezista si in varful muntilor Himalaia, fara sa tremure o secunda.

2012 movie 2012 (2009)

Regizorul a uitat de realism. Chiar daca a realizat un film aproape sf, putea sa-l cosmetizeze in asa fel incat sa te faca sa-l crezi. A avut efecte speciale spectaculoase (un film care sa arate dezastre asupra Pamantului mai mari ca aici nu cred sa se poata face), dar a uitat detalii precum scena in care in prim plan este o persoana iar in spate un val venind spre el. Nu va zic sa nu va duceti sa-l vedeti. Poate aveam eu asteptari mai mari sau poate m-am saturat de filme cu dezastre. Va astept cu pareri.

Vizionati trailer:

29 COMENTARII

  1. abia astept sa apara. numai ce am vazut “the day after tomorrow” si cred ca imi place mult viziunea regizorului Roland Emmerich

  2. nici mie nu mi-a placut ..ma asteptam la un film mult mai bun ..insa mi s-a parut un SF+comedie de o calitate ff slaba .. reclama …trailer bun si atat 😐 @prajituri in privinta incasarilor da…cred ca va avea incasari mari …asa cum asteptarile noastre erau (cel putin a mea) …insa s-a dovedit un film prost cu buget impresionant .

  3. Nu s-a ridicat pe masura asteptarilor mele.. dar nici un dezastru n-a fost..sau..un film prost ..asa cum l-au catalogat altii dupa cum am citit. Pe alocuri bunicel..captivant, intr-adevar..multe clisee..chestii copilaresti.. cateva scene demne de Superman avandu-l ca protagonist pe Cusack. Ma rog.. acest film a avut premiera pe data de 13 .. mai duceti-va si voi .. unii dintre cei ce comentati pe aici.. la cinema. Sunt sigur ca majoritatea dintre voi nu trec de 2 ori pe an prin cinematograf..si va mai si autointitulati .. cinefili .. Toti dintre noi mai luam cate un film de pe net.. muzica..dar totusi..trebuie sa mai contribuim cu ceva si la “productie” .

  4. nu am fost la cinema, in primul rand pt ca j.cusack nu e unul din favoritii mei. daca era b. willis, sau w. smith, sau b. fraser, era altceva. 😉
    l-am vazut acasa, desigur, majoritatea efectelor au fost bune, dar, cum spunea si floryan, a lipsit realismul.
    pacat. ar fi fost un film de exceptie, daca nu se sarea peste partea “umana”…

  5. Deci..sa intelegem ca dvs mergeti la cinema numai cand apare cate un film cu actorii mentionati .. Interesant.. Si totusi .. probabil vizionezi zeci de filme anual din care respectivii domni nu fac parte.. “L-am vazut acasa desigur” .. Pai daca Cusack nu este unul dintre favoritii tai..de ce te-ai mai uitat frate ?! Nici unul dintre favoritii mei nu este, insa filmul in sine este important, normal ca abia l-ai asteptat, doar a fost promovat cu surle si trambite… ne lasi frate..n-ai fost la cinema ca nu este Cusack un favorit de-al tau .. Daca te intreb ce preturi sunt intr-un multiplex cinemacity spre exemplu.. probabil ai sa replici intrebandu-ma ce vand aia..pantofi sau haine.. Mai aveti tupeul sa va mai si dati cu parerea..sa mai comentati voi ..criticilor. Deci pana la urma a fost bun filmul in conceptia ta, ba chiar ar fi fost de exceptie daca nu se sarea peste partea “umana”..nu ? Daca toti ar proceda ca tine, in mai putin de 10 ani am ajunge sa ne cumparam toti cate o camera semi-profesionista..sa ne facem propriile filme.. si seara sa ne uitam la ce am filmat. Eu merg de 15 ani constant la cinema, cu toate ca in trecut..cu mult timp inainte sa apara multiplex-urile la noi, filmele ajungeau destul de greu in Romania, poate multe le faceam rost inca dinainte ..comandate..dvd-uri..si-asa mai departe.Sau daca nu.. pur si simplu asteptam. Ideea e ca era poate putin mai greoi “sistemul” in anii trecuti..si totusi vechiul cinematograf a avut parte de perioade glorioase. Iar acum..cand totul este mult mai facil..mult mai modern..situatia sta..asa cum sta.. maro. Patetic comentariul tau..mai bine taceai.

  6. draga robert, cu scuzele de rigoare, ai dreptate, ar fi trebuit sa specific ca IN ORASUL MEU NU EXISTA CINEMA de cel putin 4 ani. de ce? uite-asa, ca am avut primar de cacao, care l=a durut in pix de oras. ai ramas uimit? nu, nu stau la cuca macaii, ci intr-un oras vizibil pe harta, cu caracter industrial. sa trecem mai departe.
    am spus ca nu-mi place cusack. e putin spus. trebuia sa zic E ORIBIL. ca actor. si multe filme nu le-am vizionat tocmai din cauza actorilor. acum sa fim seriosi, tu nu ai preferinte??
    un actor bun poate salva un film. si da, filmul asta putea fi de exceptie, daca nu juca supermanul de cusack.
    si eu as vrea sa merg la cinema, cum o faceam in anii facultatii. si mie mi-ar placea sa vad filmele pe dvd-uri. samd. dar nu-mi permit. asta e situatia. decat sa dau 30 de lei (cat am dat pe un 3d la multiplex, in lat oras, desigur) pe un bilet, mai bine ii iau copilului o carte.
    toate cele bune robert, te-ai aprins cam tare, in necunostinta de cauza… 🙂

  7. Bun, singura scuza ramane cea cu inexistenta cinematografului in orasul tau. In rest.. nu exista scuze ptr piraterie, cat despre filmele 3D .. nu apar pe banda rulanta.. eu n-am vazut nici macar 3-4 astfel de productii care sa ma incante, iar un bilet la un film obisnuit..in functie de zile si ore, este maximum 16 lei ..un pret rezonabil as spune..ptr majoritatea celor ce comenteaza pe aici. Nu m-am aprins..si nici nu am discutat in necunostinta de cauza, dimpotriva..mi-am expus acest punct de vedere tocmai ptr ca s-a ajuns in acest punct .. cinematografele goale..pirateria in floare. In ultima vreme am vazut si eu o sala plina doar la filmele foarte mediatizate..si asta numai in primele 2-3 zile de la premiera , ca in rest … Oricum , probabil nu ai extras ce era cu adevarat important din comentariul meu.. tu actionand astfel..piratand pana si filmele care totusi ar fi meritat un 16 lei .. devine destul de clar cat de des treci tu prin cinematograf..si statistic vorbind.. este destul de evident si aproximativ cati dintre cei din anturajul tau o fac..intr-un fel totul se leaga printr-un oarecare lant . Cel putin in cazul tau, exista circumstante atenuante..am inteles cum sta treaba 🙂 si chiar e regretabil..ma rog.. Si ca un sfat, in ciuda faptului ca traim intr-o tara democrata, ar fi de apreciat totusi daca nu ti-ai mai expune parerile in mod public..pe site-uri..referitoare la diverse productii.. mai ales parerile negative, spun asta ptr ca din moment ce nu contribui cu nimic la capitolul “incasari” ..nu este tocmai just sa actionezi astfel si sa diminuezi sansele producatorilor de a-si vinde munca, lasa-i pe ceilalti sa se convinga cu ochii lor despre ce este vorba..sa plateasca un bilet..si apoi ei la randul lor..sa laude sau sa injure cat doresc, au tot dreptul. Si o ultima precizare, nu este vina lui Cusack ca 2012 nu a fost de exceptie, si alt actor daca ar fi fost in locul lui.. te asigur ca filmul cam tot la fel ar fi aratat..ba poate chiar mai aiurea.. Actorii respecta un scenariu..un scenariu pus in “joc” de catre un tip… un.. regizor.. 🙂 Cusack sau nu .. rolul tot de Superman ar fi fost 🙂 Toate cele bune si tie ! 😉

  8. Stii care este problema Robert? Nu doar a cinematografului inexistent(nici la mine in judet nu exista,si locuiesc intr-un oras ce este resedinta de judet), ci comportamentul impertinent care pleaca de la cei care sunt la conducerea unui cinematograf si pana la cei care merg la cinematograf. Stii cum ajuns la concluzia asta? Dupa ce acum 2 luni am facut un efort si am decis sa merg la cinematograf chiar daca se afla intr-un alt judet, cuprins de remuscarile pe care le ai si tu in comentariul tau.., cu scopul desigur de a ajuta si producatorii..!:) Dupa aproape o ora de stat la coada,datorita nesimtirii de a nu pune cel putin 2 stand-uri pt a vinde bilete..dupa inca o ora si jumatate de rontaituri de pop-corn si sorbituri de cola, terminandu-se cu fluieraturi si grohaieli dupa fiecare faza mai senzuala din film, mi-am dat seama de ce s-a dezvoltat atat de mult pirateria. Imi urmez confortul. Iar puterea mea financiara nu-mi da posibilitatea sa inchiriez tot randul ,sau de ce nu toata sala de cinema. Daca as putea as face-o.

  9. Am spus-o si o repet..din punctul meu de vedere nu exista scuze ptr piraterie. Ai mentionat de remuscari.. ptr ce sa am eu remuscari ? Ca si in cazul domnisoarei sau doamnei..ma rog..regretabil ca nici in orasul tau nu exista cinematograf..nu-mi explic prin ce zone locuiti..majoritatea oraselor din tara sunt “dotate” cu cinematografe..oricum, asta e situatia..ca la noi..la nimeni. Mari amatori de arta nu suntem noi romanii ..muzeele au cam prins panze de paianjen pe la usi , teatrul este in libera cadere, macar fictiunea..filmele ne-au atras si pe noi dintotdeauna..chiar este pacat mai ales ca dupa cum precizati voi..orasele in care locuiti sunt totusi destul de importante. Cealalta “scuza” .. legata de impertinenta si nesimtirea semenilor nostri..chiar e infantila, daca o luam asa.. atunci n-ar mai trebui sa iesim nici sa cumparam paine..ca si la alimentara putem intalni diverse situatii 🙂 Din nou ma repet, in prezent sistemul este mult mai facil, daca acum te plangi .. dar in trecut cand oamenii stateau la cozi interminabile ptr bilete.. din salile cinematografelor pana in strada..si la un film se statea si in picioare.. Si nu vorbesc de vremurile comunismului .. si acum 10 ani se intalneau astfel de situatii..Mie mi se intampla sa cumpar bilete cu zile inainte..ptr a-mi asigura locurile preferate, si ma trezesc ca se aseaza taranii care nu stiu sa citeasca pe bilet pe unde isi au randul si locul..sau pur si simplu.. nu ii intereseaza ca asa suntem noi romanii.. Nici o problema, fie inteleg ei de buna voie ce si cum, fie daca nu pot sa imi impun pasnic punctul de vedere..doar nu ma cert cu toti oligofrenii prin cinematograf, exista securitate..si astfel se rezolva problemele intotdeauna. Deci..in atatia ani de zile nu am intalnit vreo situatie atat de “speciala” .. incat sa spun..gata domne, nu ma mai duc la cinema. Asta e farmecul ! Ce e mai frumos.. sa vizionezi un film acasa.. sau sa mergi cu prietenii la cinema ? Caterinca.. o comedie spumoasa..un horror.. orice ! Mai bei o bere, doua..mai mananci niste floricele..mai pui mana pe-un picior..etc 🙂 Nu zice nimeni sa nu mai vezi si un film tras de pe net.. dar asta nu inseamna sa-ti faci un obicei din asta.. si nici macar odata la doua luni sa nu treci prin cinematograf.

  10. Un film pe care poate l-am asteptat cu totii prea mult si care intr-adevar s-a anuntat cu prea multe surle si trambite; rezultatul: DEZAMAGITOR. Scenariu a fost destul de bun poate mai putin la sfarsit atunci cand am avut senzatia ca revad filmul ,, Arca lui Noe”.Efectele speciale mult prea ,,colorate” , actori fara nume sonor , tema filmului inspirata dintr-un viitor posibil daca tinem cont de mayasi se pare ca a fost reteta perfecta pt un film cu buget redus si castiguri enorme tinand cont de top box office. Consider ca putea fi mai realist iar cu un alt actor in rolul principal ex Will Smith altele erau impresiile iar cand spun asta cred ca ating cateva remarci ale lui Robert. Faceti o comparatie intre ,,Independece Day” si 2012 filmele avand o tema apropiata si o sa vedeti diferenta intre actori. Asa ca Robert ,,ciocu mic” si nu te mai considera atotstiitorul in domeniul filmelor. Iar daca unii oameni nu-si permit sa vada un film in acele Multiplex-uri de care tot aduci vb nu trebuie sa jignim sau sa acuzam ca incurajeaza pirateria, traim intr-o tara libera unde fiecare poate sa-si spuna parerea.
    Concluzie 2012 – sub asteptari!

  11. Nu am jignit pe nimeni, nu ma consier atotstiutor ..si am evidentiat faptul ca nu e obligatoriu ca cei ce nu au posibilitatea..sa faca niste eforturi supraomenesti ptr a viziona nu stiu cate filme la cinema..nu spune nimeni sa nu mai vezi cate un film si acasa..tras de pe net..sau cumparat , ma rog.. tras de pe net.. ar cam spune legea, dar facem abstractie de acest lucru, deja am punctat prea mult la acest capitol numit ..piraterie. Cat despre acuzatii..nu i-am acuzat eu ca incurajeaza pirateria.. este evident acest lucru prin simpele lor afirmatii si prin comentariile ce se pot citi. In cazul celor 2 cel putin, repet..este regretabil faptul ca in 2009 ,in 2 orase destul de importante dupa spusele lor.. nu exista un singur cinematograf macar ! Draga Ionut..ciocu mic tu..la propriu.. nu-i nimeni de vina daca tu ai extras cu totul si cu totul alta idee din comentariile mele mai sus postate. Si spun asta..evident..fara a te jigni. TOTI mai luam cate un film mai vechi de pe net poate.. toti mai descarcam o piesa poate.. dar repet ptr a nu stiu cata oara.. nu trebuie sa ne facem un obicei din acest lucru..si cu totii trebuie sa contribuim..in limitele vointei evident..placerii..si a potentiei financiare.. la perpetuarea acestei arte..ptr ca pana la urma..cinematografia este o arta. Toate cele bune.

  12. Ahh..da.. si ca o precizare.. apropo de 2012, nu tin sa demonstrez prin asta ca cel putin in cazul de fatza cunostintele mele se ridica peste cele ale tale.. dar ..de unde si pana unde.. acest film se poate incadra in cateogoria “low budget” ? Bugetul filmului a fost de circa 260 de milioane de dolari ! Si nu am spus ca alt actor poate nu ar fi interpretat rolul mai bine.. am spus doar ca nu este vina lui Cusack ca acest film nu a fost “de exceptie” in opinia acelei domnisoare ! Chiar si cu Will Smith in rolul principal te asigur ca limuzina aia tot ar fi “zburat” printre sutele de cladiri ce se daramau ..si toate scenele la fel s-ar fi derulat, problema s-ar fi pus doar la capitolul interpretare .. Actori fara nume sonor.. ? Pai..daca un film scris si regizat de catre Roland Emmerich , ma rog..la scenariu a mai participat si altcineva cu siguranta necunoscut tie.. un film ce i-a avut ca protagonisti pe John Cusack , Woody Harrelson , Danny Glover … poate fi catalogat drept..un low budget cu actori fara un nume sonor .. Am cam spus tot cu asta..

  13. Robert, nici eu nu am incurajat pirateria, dar atata timp cat propui si initiezi niste legi in Romania ce doresti a fi respectate, acorda-mi si posibilitatea sa nu le incalc. Adica mi se interzice dreptul de a descarca un film si al viziona insa nu am cinematograf?! Ca sa respect o lege, creeaza-mi conditii. Cat priveste statul la coada, numai suntem de mult in comunism. Insa avem birocratie. Stau la coada la banca, aprozar, la paine, la bilete , la cinema, la resurse, la politie, la cazier, la posta,la service, pana si la bancomat am stat odata. Si ce vrei tu sa-mi spui? Ca ma pot complace in asa ceva? Eu nu pot.

  14. Ai perfecta dreptate in tot ceea ce ai spus acum, cat despre statul la coada..serios.. eu chiar nu-mi amintesc cand am stat ultima data la o coada ceva mai serioasa, cine stie..poate suntem noi mai norocosi ..aici in orasul unde traiesc, dar si pe unde am mai fost in tara.. nu am intalnit astfel de situatii in ultimii ani. Recunosc insa ca am fost in cinematografele moderne construite in ultimii 4-5 ani, in vechile sali.. cinematografele cu o singura sala..cum sunt cele ce inca supravietuiesc din comunism..foarte posibil sa se mai intalneasca situatii de genul celor mentionate de catre tine..ptr ca in astfel de locuri..probabil mai mult de 1-2 casieri..si 1-2 paznici..nu exista. Oricum, putin probabil si acolo..ptr ca majoritatea sunt in paragina, foarte putine au fost renovate..si de altfel lumea a cam renuntat treptat la ele..alegand alte optiuni ..si e de inteles, filmele ajung cu intarzieri mari ..nu au fonduri..etc.. E de inteles ideea.. tu personal..si probabil multi altii din orasul tau ..nu aveti de ales, dar macar atunci cand iti permite timpul..si cand apare cate un film ceva mai asteptat de catre tine, fa un efort..e pacat si sa te complaci in aceasta situatie..si sa ridici din umeri la nepasarea altora.In fond..daca tot esti pasionat de film..ce mare lucru sa mergi odata pe luna..la o luna jumate..etc, pana la urma e o placere, nu o obligatie.Te salut Alex.

  15. […] părerea mea. Recomand filmul, dar dacă nu sunteţi convinşi, puteţi arunca un ochi şi peste recenzia realizată de Floryan, ale cărui păreri diferă în mare măsură de ale mele. Puteţi trage apoi […]

  16. L-am vazu, in sfarsit, si sunt dezamagita complet.Cu siguranta ma asteptam la cu totul altceva.Am avut tot timpul senzatia ca am mai vazut filmul, poate pt ca era totul atat de previzibil.Iar unele scene mi s-au parut efectiv jenante.Dezamagitor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.