1492: Conquest of Paradise (1992)

6

Spre rusinea mea, pana acum cateva zile nici macar nu auzisem de acest film. Si da, mai sunt si un fan al aventurilor istorice. Robin Hood, Gladiatorul, Troia, Kingdom of Heaven, Alexander si multe alte filme de gen sunt preferatele mele. De aceasta data, Ridley Scott (waw, mai era regizat si de Ridley) pune in imagini descoperirea Lumii Noi si povestea lui Cristopher Columb. Si nu oricum ci intr-un film de trei ore pe care l-as cataloga maret pentru vremurile in care a fost facut, acum aproape 20 de ani.

1492 christophe colomb 1492 the conquest of paradise 1991 459x304 1492: Conquest of Paradise (1992)

Povestea filmului incepe cu, acest om, Columb care petitiona Curtii Regale pentru a-l sustine intr-o expeditie care sa defineasca o noua ruta catre Asia. Celelalte doua fiind ocolirea Africii sau infruntarea Imperiului Otoman, pe uscat. Si, dupa numeroase probleme reuseste sa fie sustinut suficient pentru a strange de 3 nave care sa plece in descoperirea Asiei, acest rai cum era in definita de Marco Polo. De aici nu va mai povestesc, pentru ca daca nu stiti povestea va recomand filmul.

concquest of paradise poza 1492: Conquest of Paradise (1992)

Un film de vazut, mai ales pentru lista pasionatilor de filme de aventura. Desi mi-ar fi placut, poate, sa trateze mai accentuat aceasta intalnire dintre europeni si triburile noii lumi.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. Un film bun despre dorinta si tel. Despre cunoastere. Merita vizionat. Un film de aventura f bun pt aceea perioada.

  2. Wow, mi se pare imposibil ca un cinefil sa nu fi auzit de acest film (pe care l-am vazut pe vremea liceului, cu aproape 20 de ani in urma). Sa nu neglijam contributia lui Vangelis, coloana sonora e superba.

  3. De vazut neaparat.Natura umana si efectele nocive ale civilizatiei moderne si tot ceea ce implica ea.Filmul nu e neaparat unul istoric ci mai degraba moralo-etico-istoric.

  4. […] Este unul dintre cele mai importante filme ale anului 2010, avand in palmares deja 2 Globuri de Aur castigate si alte 5 nominalizari pentru aceleasi premii. Acelasi numar de nominalizari a avut si pentru Premiile Oscar, insa nu a reusit sa castige decat 2. Filmul ii are in rolurile principale pe Mark Wahlberg si pe Christian Bale,  care pun in scena povestea boxeorului  „Irish” Micky Ward, concentrandu-se mai mult pe relatia dintre acesta si fratele sau, decat pe meciurile sale de box. 2.1492: Conquest of Paradise (1992) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.