„Tu ştii ce mai face copilul tău?” – Varianta cinematografică

2

poster-weekend-cu-mamaUn nou film românesc cu subiect social va avea premiera spre sfârşitul lunii martie. Este vorba de Week-end cu mama, o producţie regizată de Stere Gulea şi produsă de Media Pro Pictures. După ce a i-a adus pe ecrane pe Moromeţii lui Marin Preda, redând fidel poveştile din Siliştea-Gumeşti, Stere Gulea plonjează acum într-un subiect pe cât de actual, pe atât de sensibil. Soarta copiilor lăsaţi în grija rudelor de părinţii plecaţi la muncă în străinătate a sensibilizat multă lume, nu doar din ţară, campania departamentului de ştiri al Pro TV – „Tu ştii ce mai face copilul tău”, fiind răsplătită cu un premiu Emmy. De altfel, Stere Gulea a scris şi scenariul acestui film împreună cu Vera Ion, cea care a lucrat la câteva episoade din serialul Cu un pas înainte.

Luiza a plecat în urmă cu 15 ani în Spania, abandonându-şi fetiţa de trei img_2845ani şi jumătate în grija rudelor. Revenită în ţară pentru două zile, ea nu mai poate să o ignore pe fiica sa, Cristina, care este dependentă de droguri şi are o fetiţă de doi ani, dată în grija unui orfelinat. Luiza vrea să îşi răscumpere acum greşelile din tinereţe, dar nu are la dispoziţie decât un week-end.

Stere Gulea a strâns o distribuţie interesantă, formată atât din nume grele ale cinematografiei, dar şi din tineri extrem de talentaţi, care picture-299confirmă cu fiecare producţie în care joacă.

Rolul Luizei este interpretat de Medeea Marinescu, cunoscută mai mult din producţiile franţuzeşti în care a fost distribuită în ultima perioadă, dar care a devenit celebră pe când era copil cu rolul din Maria Mirabela. Interesantă alegerea regizorului pentru rolul Cristinei, care a preferat-o pe Adela Popescu, cunoscută din telenovelele Numai iubirea, Lacrimi de iubire şi care este nevoită să joace aici un personaj total opus celor interpretate în producţiile difuzate de Acasă Tv. Din distribuţie mai fac parte Gheorghe Dinică (tatăl Luizei), Florin Zamfirescu (fostul soţ al Luizei), Ion Sapdaru (unchiul Cristinei), Tudor Aaron Istodor (iubitul Cristinei), Andi Vasluianu şi Răzvan Vasilescu, în rolurile unor traficanţi de copii.

Week-end cu mama va avea premiera din 20 martie în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex şi Cinema City din Cluj.

Fanii nerabdatori ai Adelei Popescu pot urmari de astazi jurnalul actritei pe www.weekendcumama.ro.

2 COMENTARII

  1. Iată un regizor care nu a reuşit să se adapteze vremurilor şi continuă să plictisească generaţiile actuale cu poveşti ce se pot vedea foarte uşor şi în cadrul programelor de ştiri. Poate că o să aibă ceva spectatori datorită prezenţei Adelei Popescu. Dar sunt mai curios să văd celălalt proiect: “Sunt o babă comunistă”, pentru care a luat de la CNC un miliard şi jumătate de lei.

  2. saramon… nu cred k regizorul este de vina ci scenariul filmului… :-?? mie personal mi-a plactut foarte mult. Sunt de varsta Cristinei, insa spre deosebire de ea am avut parte de o copilarie minunata, iar daca e sa ma pun in pielea ei nu stiu cum as fi reactionat.
    Locuiesc in provincie si intotdeauna mi-am dorit sa vizitez Bucurestiul, insa dupa filmul acesta cred k dorinta mea sa mistuit.:-??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.